Actualizează preferințele cookies

Moș Crăciun este cu siguranță cel mai iubit personaj al sărbătorilor. Vestitul Moș cu barbă albă, îmbrăcat complet în roșu, cu un sac în spate plin cu cadouri pe care le lasă sub bradul copiilor cuminți, reprezintă un element fără de care sărbătorile de iarnă ar fi incomplete.

Dar oare de unde vine această tradiție? De unde vine adevăratul Moș Crăciun care astăzi este atât de așteptat de către copiii din întreaga lume, dar chiar și de către adulți? Ei bine, în acest articol dorim să vă prezentăm povestea lui Moș Crăciun.

O legendă spune că Moș Crăciun își are casa în Laponia, acolo unde trăiește cu soția sa și cu elfii care îl ajută să pregătească toate cadourile pentru Crăciun. De asemenea, mai există o legendă care spune că Moș Crăciun călătorește prin întreaga lume cu o sanie trasă de reni, lăsând cadouri prin horn copiilor cuminți.

Legenda lui Moș Crăciun

Se spune că, în vremuri demult trecute, trăia un bătrân meșter care în întregul an nu făcea altceva decât jucării. Aceasta era pasiunea sa și punea mult suflet în fiecare jucărie care ieșea din mâinile sale, iar toate jucăriile erau diferite una de alta.

mos craciun

În fiecare an, de Ajun, acesta mergea în oraș ca să vândă jucăriile pe care el le făcea cu atât de mult drag. Orașul în care trăia era destul de sărac însă, așa că prețurile jucăriilor erau la rândul lor destul de mici. Cu toate acestea, el nu renunța la pasiunea sa de a face jucării pentru copii.

Într-un an a reușit să vândă toate jucăriile pe care le pregătise cu atâta dragoste. Întorcându-se spre casă, s-a oprit la o fereastră a unei case unde trăia o familie tare săracă. Curios fiind să vadă ce jucării au primit copiii din acea casă, s-a oprit să privească pe fereastră.

Privind pe fereastră, Moșul îi auzi pe copiii care nu au primit nici măcar o jucărie și își împărtășeau dorințele cu voce tare. Aceștia spuneau că și-ar dori un soldat de plumb cu care s-ar fi jucat cu toții, fără să se certe de la el. Bătrânul devenise foarte întristat, mai ales din cauza faptului că știa deja că nu mai are nici o jucărie în sac pentru a le oferi.

Însă când verifică sacul, bătrânul observă că în sacul său își făcuse apariția chiar un soldățel de plumb, pe care l-a oferit copiilor.

Își continuă drumul spre casă gândindu-se că și-ar dori să facă mai multe jucării pe care să le poată oferi tuturor copiilor, mai ales celor săraci. În drumul său, bătrânul găsi un pui de căprioară rănit, care parcă îi implora ajutorul. Bătrânul i-a legat rana de la picior și apoi a ajutat puiul de căprioară să se ridice pe picioare. În acel moment, puiul de căprioară îi vorbi, spunându-i că are o inimă bună iar dorința sa îi va fi îndeplinită.

Astfel a apărut brusc o sanie cărată de reni zburători. Se sui în sanie, iar renii l-au dus într-un loc cu foarte multă zăpadă, la o casuță unde erau foarte mulți pitici care construiau jucării la îndrumarea bătrânului.

Aceasta este povestea lui Moș Crăciun. Să nu uitați să fiți cuminți, pentru ca Moșul să vină și la voi cu cadouri.