Când copiii sunt mici, petrecerile aniversare sunt destul de ușor de organizat, participând doar familia și câțiva prieteni apropiați. Misiunea devine însă mult mai dificilă atunci când încep școala, perioadă în care petrecerile devin grandioase și necesită o mulțime de lucruri de făcut în timpul organizării.

Pentru părinții ce plănuiesc organizarea unei petreceri pentru copii am decis ca în acest articol să oferim mai multe sfaturi practice. În acest sens, organizarea petrecerii va fi mult mai ușor de realizat. Iată ce ar trebui să ai în vedere:

Stabilește din timp lista cu invitați, iar invitațiile nu le oferi cu foarte mult timp înainte

Să oferi invitațiile cu mult timp înainte ca petrecerea să aibă loc poate fi o idee greșită. Iar asta deoarece copiii se entuziasmează foarte rapid, iar mai apoi părinții vor avea foarte mult de muncă să le explice că mai durează ceva timp până în ziua cea mare când are loc petrecerea.

Drept urmare, este mult mai ok să oferi invitațiile cu o săptămână sau cel mult 10 zile înaintea petrecerii. Astfel, toată lumea va avea timpul necesar să se organizeze și totodată vor fi mai puține explicații de oferit.

În ceea ce privește invitația propriu-zisă, aceasta ar trebui să includă detalii precum ora la care începe petrecerea dar și durata sa, data, locul precum și numărul de telefon, pentru confirmare.

Dacă este o petrecere tematică, nu uita să incluzi detaliile despre vestimentație.

Pe cine inviți?

Ei bine, realizarea listei cu invitați poate fi destul de dificil de făcut, mai ales că prieteniile sunt într-o continuă schimbare în această perioadă a vieții. Drept urmare, cel mai bine ar fi să te consulți cu sărbătoritul și să realizați lista împreună.

Nu uita de prieteni, vecini și de familie, iar dacă ai posibilitatea atunci ai putea invita întreaga clasă. Ori, pentru a împăca pe toată lumea ai putea organiza două petreceri: una la care să participe prietenii de la școală și una cu ceilalți prieteni, vecini și familie.

Ce factori trebuie să ai în vedere

Ar trebui să faci petrecerea acasă, să angajezi un animator, să te ocupi singur de toată atmosfera petrecerii sau să o organizezi într-un local anume? Sunt câteva detalii la care ar trebui să te gândești!

Cu toate acestea, ar trebui să ai în vedere mărimea grupului, pentru a te asigura că spațiul alocat este suficient, perioada anului, astfel încât vremea să fie prietenoasă, locația și ora. De asemenea, ai putea avea nevoie de ajutor, iar animatorii de petreceri pentru copii reprezintă o bună soluție.

Dacă ceilalți participanți vin cu părinții, atunci ar trebui să te gândești și la ei. Cu ce îi vei servi, unde vor sta părinții?

Ține cont de aceste detalii iar astfel îți sporești șansele de a reuși organizarea unei petreceri reușite.

Ce vor mânca?

Nu uita nici de faptul că vor fi necesare mici gustări pentru copii cât și pentru adulți, atât timp cât aceștia din urmă vor fi prezenți. Alege gustări simple ce vor fi pe placul tuturor, iar niște sandwichuri reprezintă o alegere minunată. De asemenea, nici pizza nu este o idee rea, mai ales dacă alegi un sortiment special dedicat copiilor.

Pare simplu, nu? Folosește-te de toate aceste sfaturi și sigur vei reuși să organizezi o petrecere așa cum copilul tău a visat să aibă.